scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Phoenix valt aan

Gepubliceerd op 15 maart 2002 door Martin Zoon

Phoenix Finance heeft een persbericht uitgevaardigd dat suggereert dat men juridische stappen gaat nemen tegen de FIA. Op die manier hoopt men in de toekomst een plaats in de Formule 1 paddock te krijgen. Het persbericht werd overigens door een medewerkster van Arrows uitgedeeld (die kort daarvoor haar Arrows kleding wisselde voor een Phoenix uniform). Wat dat betreft verleent Walkinshaw dus meer dan alleen technische ondersteuning.

Het bericht meldt dat de curator van Prost Grand Prix tegen Mosley gezegd zou hebben dat Phoenix opbrengsten zou verkrijgen. Dit klopt niet met de uitspraak die Mosley deed vijf dagen nadat Phoenix wat losse handel kocht. Hij zei toen: “Er is nog geen officiële communicatie met Phoenix geweest.”

Het is allemaal een vreemde en verwarrende zaak want de curator heeft nooit gesproken over een overdracht van de opbrengsten (voor Prost Grand Prix) die voortvloeien uit het Concorde Agreement.

Zelfs al zou Phoenix door de FIA worden toegelaten dan blijft de vraag welke banden er gebruikt gaan worden nog volledig onbeantwoord. Michelin’s Dupasquier zei al eerder: “De vraag om banden te leveren is mij nog niet gesteld maar dat is sowieso onmogelijk omdat er geen ruimte in de productie aanwezig is. Bridgestone meldde over het eventueel leveren van een extra setje banden: “zoiets zou erg moeilijk zijn.” Aan de andere kant, als Phoenix wel toegelaten zou worden, en dus $12 miljoen Prost geld krijgt, kan men zich het permitteren om banden “ergens” te kopen.

Naast Paul Stoddart is Flavio Briatore ook niet erg blij met de acties van Phoenix. “Het besmeurt het imago van Formule 1. Ik denk dat ze op een goedkope manier hun entree in Formule 1 dachten te kopen. Al dit gezeur is niet goed.”