scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Ecclestone toch koper

Gepubliceerd op 07 maart 2002 door Martin Zoon

Volgens The Financial Times kwamen Bernie Ecclestone en de Formule 1 autofabrikanten gisteren in Geneve op de autosalon bijeen om een bod op de aandelen die Kirch in bezit heeft voor te bereiden. Als Kirch een bod accepteert dan zullen Ecclestone en de autofabrikanten de bedrijven die de TV rechten en andere commerciële rechten bezitten controleren.”

Er werd geen indicatie gegeven over de hoogte van een eventueel bod maar dat dit substantieel lager zal zijn dan de twee miljard US Dollar die Bernie een tijd geleden ontving is duidelijk. De reden waarom Ecclestone nu blijkbaar toch in de markt is (hij had eerder gezegd geen interesse te hebben) komt doordat enkele multinationals, die vijfjarige contracten met verschillende teams voor miljoenen dollars hebben afgesloten, zeer onrustig geworden zijn over de toekomst van Formule 1.

“De autofabrikanten hebben de beste kaarten in handen. Iedereen is ervan overtuigd dat het moment aangebroken is om over een acceptabele afwikkeling te spreken”, zei iemand die dicht bij het vuur zit.