scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Skoda naar Formule 1?

Gepubliceerd op 04 maart 2002 door Marc van Beelen

Als iemand twintig jaar geleden zou beweren dat Skoda ooit in de Formule 1 zou meestrijden, dan zou die voor gek worden verklaard. Volgens de Engelse krant The Observer is het echter wel degelijk mogelijk dat het Tsjechische automerk, tegenwoordig in bezit van de VW groep, zijn entree gaat maken. Dit zou praktisch uitvoerbaar moeten kunnen zijn in samenwerking met het Prost Grand Prix team, althans wat er van het Franse team nog over is.

De Observer haalt Duitse bronnen aan die denken dat vanaf de Grand Prix van Maleisië oude Arrows V10 motoren achterin een Prost chassis van 2001 gemonteerd worden. VW heeft overigens dit weekend ontkend iets met de verkoop van Prost Grand Prix te maken te hebben.

De nieuwe voorzitter van VW, Bernd Pichetsrieder, die bij BMW één van de voorstanders was om naar de Formule 1 terug te keren, zou wel eens een sleutelfiguur in deze kwestie kunnen zijn. “Iedereen weet dat ik een echte Formule 1 fan ben en dat ik een teameigenaar zou willen zijn.” In vergelijking met Toyota bewandelt VW dus een geheel andere weg. In dit verband zou Tomas Enge wel eens een van de rijders kunnen worden.

Update: een woordvoerder van Skoda voelde zich vereert dat “wij met de top van de autosport genoemd worden. Echter hebben wij op dit moment geen plannen richting Formule 1. Ik sprak met Tsjechische collega’s en niemand weet van iets. De Skoda naam is al 100 jaar in de autosport aanwezig maar voorlopig concentreren wij ons op het rally wereldkampioenschap”. Wellicht dat de Tsjechische medewerker nog niet hoorde omdat de echte beslissingen in Wolfsburg gemaakt worden.