scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Barrichello pakt pole in Australie

Gepubliceerd op 02 maart 2002 door Dennis Visser

In een door regen gedomineerde kwalificatiesessie heeft Rubens Barrichello vannacht de vierde pole position uit zijn carriere gepakt. Hij deed dat eerder in Belgie in 1994 (Jordan), in Frankrijk in 1999 (Stewart), en in Engeland in 2000 (Ferrari). Michael Schumacher benaderde de tijd van zijn teamgenoot tot op 5 duizendsten van een seconde, en completeert de eerste startrij. Het lijkt er dus vooralsnog op dat Ferrari geen verkeerde keuze heeft gemaakt met het laten rijden met de F2001.



Regen beinvloedt de kwalificatie

Ralf Schumacher start als derde, na slechts drie ronden te hebben gereden, gevolgd door de McLarens van Coulthard en Raikkonen. Niet verbazingwekkend is dit de beste startpositie uit de nog jonge carriere van de Fin.

Voor de verandering was het niet Alex Yoong die de laatste tijd op de klokken zette. Takuma Sato's Jordan weigerde al snel in de kwalificatiesessie dienst, kortstondig een rode vlag tot gevolg hebbend. Hij kon de sessie hierna echter niet voortzetten in de reservewagen, die hij in een eerdere vrije training te zwaar had beschadigd. Tegen de tijd dat Fisichella's Jordan voor de Japanner Sato beschikbaar was, regende het te hard voor een tijdsverbetering. Bovendien was deze Jordan niet geschikt voor het lichaam van de kleine Sato. Fisichella kwalificeerde als achtste, een plekje voor Jarno Trulli. Trulli zette hiermee in de Renault een uitstekende prestatie neer.


Een goede prestatie van Mark Webber

Een uitstekende prestatie was er ook voor Mark Webber, die, in zijn debuut-Grand Prix, de Minardi Asiatech naar een achttiende plaats reed. Hiermee is hij nog sneller dan de Jaguars, die volledig door de mand vielen met de 19e en 20e plaats.

Na de kwalificatiesessie werd bekend gemaakt dat Takuma Sato, ondanks het feit dat hij niet kwalificeerde binnen 107% van de snelste tijd, gewoon aan de race mee mag doen.


Barrichello heeft weer reden tot lachen