Montoya: “chassis belangrijker dan rijder”

Gepubliceerd op 27 februari 2002 door Verstappen Info Page

Volgens Juan Pablo Montoya is Michael Schumacher niet de beste Formule 1 coureur ooit. De Colombiaan denkt dat de viervoudig wereldkampioen meer te danken heeft aan uitstekend materiaal dan aan rijderstalent. “Michael is de coureur die het meeste aantal Grand Prix races kan winnen omdat hij de beste auto heeft en daar vanaf de eerste dag gebruik van maakt. Als hij achter het stuur van een Toyota of een Minardi zou zitten dan is hij niet in de voorste gelederen te vinden en zou hij ook niet winnen.”

“Het is niet de vraag hoe goed hij is maar eerder hoe goed zijn Ferrari is. Het gaat niet alleen om de kwaliteit van de coureur, maar ook hoe goed het team is en hoe de kwaliteit van de motor en de banden zijn. Dat wordt vaak vergeten. Het chassis is belangrijker dan de rijder. Kijk maar naar Barrichello; bij Jordan scoorde hij geen punten, maar met een Ferrari kwam hij op het podium.”

“Ik denk dat Michael echt heel goed is in het motiveren van zijn team. Daar moeten wij lering uit trekken. Alle Williams, BMW and Michelin mensen moeten ook voor de volle 100% achter mij staan.”