Montoya bekritiseert Ferrari

Gepubliceerd op 26 februari 2002 door Jo Vleugels

Williams-BMW coureur Juan Pablo Montoya had liever gezien dat Ferrari met het nieuwste type auto in Australië aan de start zou verschijnen. “Ik denk dat het onverstandig is om met de auto van vorig jaar te beginnen, maar voor ons is die beslissing positief. Als wij dit seizoen met onze auto van 2001 zouden beginnen dan denk ik dat wij niet hoger staan dan een tiende plaats op de grid. Ik ben tevreden met onze nieuwe auto want die is aanzienlijk beter dan die van 2001.”

“Zaterdagmiddag zal blijken hoeveel vooruitgang wij inderdaad geboekt hebben want pas dan kan ik onze prestaties met die van de anderen vergelijken. Toch denk ik niet dat ik onmiddellijk in staat zal zijn om voor de wereldtitel te gaan. Wij weten gewoonweg niet of wij bij machte zullen zijn om een vuist richting Ferrari te maken want wij zijn ze niet, in tegenstelling tot McLaren, bij het testen tegengekomen. Het is niet gemakkelijk om vandaag iets zinnigs te zeggen over welk team het snelste is. En daar komt bij dat wij dezelfde band als McLaren gebruiken.”

Over zijn relatie met teamgenoot Ralf Schumacher meende Montoya dat die steeds beter wordt. "De afgelopen winter hebben wij elkaar goed opgejuind en verder zeer intensief met de engineers samengewerkt.”