Sato is er klaar voor

Gepubliceerd op 22 februari 2002 door John ter Meer

Je hebt plekken op deze wereld die tot de verbeelding spreken en je hebt Zavetem, het vliegveld van Brussel. Daar stelde Eddie Jordan vandaag zijn team aan de buitenwereld voor. Opvallend is dat sponsor Deutsche Post de nadruk op dochteronderneming DHL legt. DHL heeft Zavetem als hoofdbasis in Europa, vandaar deze locatie.


De nieuwe EJ12 van Jordan, bron Sutton.

Verder kwam teameigenaar Eddie Jordan met zijn jaarlijks wederkerende optimisme aan het woord. “Sato kan wereldkampioen worden”, aldus de Ier. Over wanneer hij gelijk gaat krijgen was hij mistig en het lijkt dan ook een traditionele uitspraak om Honda tevreden te houden.

De veelbelovende Japanse coureur zei er klaar voor te zijn. "Ik ben wel wat nerveus voor mijn eerste Grand Prix. Ik hoop ergens vooraan te staan maar dan moet er nog wel wat werk verzet worden. Ik voel mij goed bij Jordan. Alles is nieuw en wij hebben in het begin wat problemen gehad met de nieuwe auto. Maar ik beschouw dat als standaard. Er is duidelijk meer downforce dan in vergelijking met de auto van 2001. Toen wij met testen begonnen voelde de auto zeer nerveus aan maar sindsdien hebben wij veel vooruitgang geboekt. Vooral bij de laatste test op Silverstone was het chassis veel stabieler. Op het gebied van de aërodynamica zijn we ook vooruitgegaan, in de snelle bochten voelt de auto veel beter aan. De motor is ook verbeterd, het lawaai dat uit de uitlaten komt klinkt echt prachtig. Ik weet dat gedurende het seizoen Honda met nog meer paardenkrachten gaat komen.”