In het kader van het Tyrrell 2000 programma heeft Tyrrell...

Gepubliceerd op 11 september 1997 door

In het kader van het Tyrrell 2000 programma heeft Tyrrell een belangrijke samenwerkingsovereenkomst bekend gemaakt met team sponsor European Aviation, om een nieuwe state-of-the-art windtunnel te bouwen bij de uitvalsbasis van de luchtvaartmaatschappij op Bournemouth International Airport, Hampshire, Engeland. De tunnel zal vanaf februari 1998 actief zijn.

De Tyrrell Windtunnel, die Tyrrell voor het eerst een eigen faciliteit hiertoe biedt, is gespecificeerd en ontworpen door het team. Hierdoor zijn ze in staat om Formule 1 auto schaalmodellen tot schaal 1:2 (de maximale grootte die de huidige technologie mogelijk maakt) te testen over een continu roterende band die wordt gebruikt om de onder de auto doorlopende grond te simuleren.

"De ontwikkeling van aerodynamica met het gebruik van schaalmodellen is de laatste jaren steeds geavanceerder geworden," legt Dr Harvey Postlethwaite, Directeur ontwikkeling bij Tyrrell uit. "De mogelijkheid om het hele jaar door te testen op halve schaal in onze eigen windtunnel geeft de ingenieurs bij Tyrrell een uitbreiding op hun innovatieve vaardigheden. Ik ben zeer verheugd dat het team deze grote stap voorwaarts heeft kunnen maken." De luchtvaartmaatschappij gaat de windtunnel ook gebruiken om 'hush-kits' (geluidsdempers voor motoren) voor hun jet vloot te ontwikkelen.