Max Mosley en motoren

Gepubliceerd op 08 februari 2002 door

Het is gebruikelijk dat FIA voorzitter omstreeks dit jaargetijde met een aantal journalisten ontmoet om zo zijn visie te ventileren. De lunch die gisteren plaats vond was dan ook een manier om Formule 1, net voor de aanvang van de Olympische Winterspelen, te profileren.

Hoewel wij enige tijd geleden al over de mogelijke “One Engine Rule” rapporteerden moeten zijn opmerking over dit onderwerp meer als een testcase gezien worden om te weten te komen hoe de teams hier op reageren.

Tijdens dezelfde lunch liet Mosley weten dat hij aantal aanvragen ontving over de mogelijkheden voor een 12e team. Die plaats kwam natuurlijk vrij omdat Prost Grand Prix niet meer aan de start komt. “Een ieder die als twaalfde team wil participeren moet eerst een garantie van $48 miljoen overleggen”. Het is bekend dat dit bedrag weer in termijnen terug betaald wordt naar gelang een team aan de start blijft komen. Haakt men af dan is het geld van de FIA. Deze maatregel werd geïntroduceerd nadat Honda haar plannen annuleerde om met een eigen Formule 1 team aan Grand Prix races deel te gaan willen nemen.

De lunchmeeting gisteren was met de algemene pers, vandaag volgt een onderhoud met de gespecialiseerde autosport pers. Het zal ongetwijfeld nog druk worden.