De Grand Prix van Italië is gewonnen door David Coulthard,...

Gepubliceerd op 07 september 1997 door Jo Vleugels

De Grand Prix van Italië is gewonnen door David Coulthard, tweede werd Jean Alesi en de derde plaats ging naar Heinz-Harald Frentzen. Jos Verstappen viel helaas met mechanische pech aan de versnellingsbak uit in ronde 13, teammaat Salo was een zelfde lot beschoren. In het begin zag het er naar uit dat Jean Alesi die vanaf pole position vertrok de race ook zou gaan winnen. Tijdens de pitstops van Alesi en Coulthard wisselden ze echter van positie door problemen bij het verwisselen van Alesi's linker voorwiel.

De champagne voor de coureurs op het podium werd uitgereikt door Sylvester Stallone. Stallone was aanwezig omdat hij vandaag met Bernie Ecclestone overeenstemming heeft bereikt over het maken van een Formule 1 film die naar verwachting in augustus 1998 in premiere gaat.

Michael Schumacher heeft na vandaag nog steeds een voorsprong van 10 punten op de gedoodverfde kampioen Jacques Villeneuve. In het contructeursklassement is Williams Ferrari echter tot op 1 punt genaderd. Een race-verslag en een overzicht van de resultaten en het klassement vind je op onze seizoen pagina.