Di Montezemelo licht tip van sluier op

Gepubliceerd op 03 februari 2002 door Eric Berendsen

De officiële persbijeenkomst vindt pas aanstaande woensdag plaats maar vandaag zijn er in de Italiaanse Corriere della Sera een aantal uitingen van Ferrari topman Luca di Montezemelo te lezen. “Natuurlijk hebben wij er naar gestreefd om met een betere auto te komen maar het is niet gemakkelijk om iets dat bijna perfect is te verbeteren. De grootste verandering is de versnellingsbak”.

“De planning is om de nieuwe auto al tijdens de Australische Grand Prix van start te laten gaan. Echter, iedereen weet hoe belangrijk het is om met een betrouwbare auto te beginnen en daarom zal er eerst een analyse van de afgelopen test gemaakt worden voordat hierover een definitief besluit genomen wordt”.

Over de crashes van de afgelopen week reageerde di Montezemelo schouderophalend. “Volgens Schumacher en Barrichello was het hun eigen fout en ik twijfel niet aan hun woorden.”

“Ferrari is nu op een punt aangeland dat het alleen nog maar geaccepteerd kan worden dat wij het wereldkampioenschap gaan winnen. Toch denk ik dat McLaren en Williams ons het leven bijzonder moeilijk gaan maken en ik verwacht eigenlijk veel van deze teams. In feite zijn wij in een onmogelijke situatie want wij kunnen alleen maar verliezen en niet winnen. Als wij winnen zal iedereen dat als natuurlijk accepteren maar als wij verliezen zullen wij worden afgemaakt.

Rubens Barrichello wordt het hart onder de riem gestoken met de uitspraak dat “als hij in relatie tot het team en zijn teamgenoot een grote stap vooruit maakt ik weinig aanleiding zie voor verandering. Op het ogenblik zijn er weinig rijders op de markt die capabel zijn om met een Ferrari te rijden”.

Ten slotte is nog te lezen hoe di Montezemelo “de ondergang van Prost betreurt". Of dit een steek onder water was over de openstaande motorenrekening is onduidelijk. “Het stukje taart dat de constructeurs ontvangen is simpelweg te klein. Met het nieuwe initiatief (om een alternatief Formule 1 kampioenschap te gaan organiseren) zou Prost waarschijnlijk niet ten onder gegaan zijn. De kleinere teams moeten beschermd worden want die dienen als opleiding voor jonge coureurs. Verder verbazen de kleine teams ons van tijd tot tijd en dat houdt iedereen scherp”.