Turkije blijft serieus

Gepubliceerd op 03 februari 2002 door

Het was de laatste tijd wat rustig op het gebied van de diverse landen die ambiëren een Grand Prix te organiseren. Behalve China blijft Turkije hopen om zich een Formule 1 land te mogen gaan noemen.

Alaadin Yuksel, gouverneur van Izmir, staat aan het hoofd van een groep die dit willen bewerkstelligen. “Voor Formule 1 zijn moed en kennis nodig en dat zijn twee elementen waar wij ook over beschikken. Onze groep werkt nauw samen met Bernie Ecclestone en in mei dit jaar hopen wij een concreet voorstel te presenteren. Hopelijk dat wij dan in 2005 op de Grand Prix kalender gaan komen”.

Izmir is al lang bezig met de voorbereiding en ik denk dat wij als organisatie als hebben bewezen dat wij kunnen afleveren. Het circuit komt in Selcuk te liggen, dat is ongeveer 50 kilometer ten zuiden van Izmir. Er is niet alleen genoeg ruimte (35 vierkante kilometer) maar ook zijn de wegen goed. Verder zijn er ruim 37.500 hotelkamers, en zijn er een vliegveld en een zeehaven in de buurt. Het land is van de Turkse regering die geheel achter ons initiatief staat. Als alles naar wens verloopt zal het circuit medio 2004 klaar zijn”.