Massa kon kiezen

Gepubliceerd op 02 februari 2002 door Eric Berendsen

Sauber was niet het enige team waar nieuwkomer Felipe Massa voor kon gaan rijden maar na de tests op het circuit van Sauber heeft de Braziliaan geen enkele twijfel meer. Dat hij de snelheid in zich heeft is nu wel duidelijk en over de Sauber C21 kan hij niet mopperen. Naar zeggen is zijn komst bij het Zwitserse team gepaard gegaan met het tekenen van een lange termijn contract bij Ferrari.

“Toen de eerste contacten met Sauber tot stand kwamen was ik ook al met Pedro Diniz, die toen nog actief was bij Prost Grand Prix, in gesprek. Een paar maanden voordat ik bij Sauber tekende sprak ik ook met Alain Prost”.

Verder onthulde Massa dat hij ook door Flavio Briatore benaderd werd maar dat hij bang was dat de flamboyante Italiaan de belangen van te veel Formule 1 coureurs behartigde waardoor hij zijn kans om naar de hoogste regionen door te schuiven aanzienlijk geringer achtte .

“Het komende seizoen zal een leerjaar worden. Toch ben ik niet bang om fouten te maken. Als ik dan van de baan raak dan zij dat zo”. Geheel in dezelfde stijl als zijn voorganger Kimi Raikkonen dus. “Ik denk dat ik twee sterke punten heb. Dat is dat ik snel een nieuw circuit onder de knie krijg en dat ik niet bang ben om met een andere coureur een duel aan te gaan. Als ik een gaatje zie dan maak ik daar gebruik van. Ook al is er het risico dat ik van de baan afga probeer ik liever van een situatie gebruik te maken dan dat ik niets probeer”.