Michael Schumacher: “gewoon mazzel gehad”

Gepubliceerd op 01 februari 2002 door Eric Berendsen

Ondanks zijn recordbrekende prestaties denkt Michael Schumacher niet dat hij een legende is maar een gewone doorsnee burger die het geluk had op het juiste moment op de juiste plaats te zijn. “Ik ben iemand die het geluk heeft een job te hebben waar ik ongelofelijk veel plezier in heb. Wellicht dat ik aanzienlijk meer verdien dan Jan met de pet maar daarbuiten ben ik net als de rest.”

”Wat coureurs zoals Fangio deden, dat was pas echt indrukwekkend want de autosport was in die dagen een bijzonder gevaarlijke aangelegenheid. Ik denk dat het onderlinge verschil van de huidige Formule 1 rijders niet zo groot is. Ook de grote hoeveelheid nieuwe rijders maakt het aantrekkelijk voor mij. Het is de uitdaging voor mij om te bewijzen dat ik beter ben dan de generatie nieuwe coureurs.”

De uiterst bescheiden wereldkampioen gaf geen enkele indicatie over zijn toekomst. Het enige dat hij kwijt wilde was dat racen voor hem het belangrijkste is en dat hij zijn carrière bij Ferrari zal beëindigen, maar pas over een aantal jaren.