Prost failliet

Gepubliceerd op 28 januari 2002 door John ter Meer

Vanmiddag is het doek gevallen voor Prost Grand Prix. Na vier seizoenen is het team van de 46-jarige, viervoudig wereldkampioen Alain Prost niet meer in staat om financieel te overleven in de jungle van geld die Formule 1 heet. De verwachting is dat de crediteuren 20 cent van elke uitstaande US Dollar zullen ontvangen. Slecht nieuws dus ook voor Ferrari die de motoren leverde en één van de grootste crediteuren is. De FIA onthield zich vanmiddag verder van commentaar maar de vraag is nu of de plaats van Prost Grand Prix nu door een ander team kan worden ingenomen. Teammanager John Walton pakte al snel zijn boeltje bijelkaar en is vandaag bij Minardi in dienst getreden.

Blijkbaar konden Prost en zijn advocaten het gerechtshof in Versailles niet overtuigen dat men de astronomische miljoenenschuld, ruim 30 miljoen euro, op korte termijn kon inlossen. En dat terwijl er hardnekkige geruchten de ronde deden dat een groep van investeerders bereid zou zijn om het team een financiële injectie toe te dienen van een slordige 44 miljoen euro. Waarmee maar eens gezegd wil zijn dat niet in elk gerucht de waarheid schuilt. Slecht nieuws ook voor de 200 medewerkers van de Franse renstal; zij kunnen binnenkort naar het Arbeidsbureau.

Officieel zal Prost Grand Prix nog een kleine twee weken blijven bestaan. Dit om de formaliteiten, die horen bij een dergelijk faillissement, af te werken en bezittingen van het team te veilen.