Renault vol zelfvertrouwen

Gepubliceerd op 27 januari 2002 door John ter Meer

Renault presenteerde vandaag haar nieuwe auto voor het komende F1 seizoen, de R202. Na 17 jaar bindt de fabrikant de strijd weer aan met een concept dat volledig in eigen huis ontwikkeld is.


De R202 moet het pad effenen voor de wereldtitel in 2004

Volgens het team zitten er heel wat innovaties in de auto, meer dan je op het eerste gezicht zou vermoeden. De motor moet garant staan voor betrouwbaarheid en betere prestaties. Jenson Button, tezamen met Jarno Trulli de coureurs voor dit seizoen, liep voorop in de euforie door te stellen dat Renault dicht in de buurt zal komen van de top drie en tevens te beweren dat er wel een paar podiumplaatsen inzitten dit seizoen. Renault Sport president Patrick Faure deed hier nog een schepje bovenop door te melden bijzonder teleurgesteld te zijn als Renault niet in de top vier eindigt bij de constructeurstitel. “En volgend jaar gaan we races winnen. Dat zal ook moeten om in 2004 serieus mee te doen voor het wereldkampioenschap.” Het wordt dus druk aan de top

De nieuwe R202 gaat met die druk op de blauwgele schouders de eerste testkilometers maken, aanstaande maandag in Barcelona.