De nieuwe Williams FW24

Gepubliceerd op 25 januari 2002 door John ter Meer

Op het Silverstone circuit in het Engelse Northamptonshire presenteerde het BMW Williams F1 team vanochtend om 11.00 uur de nieuwe auto voor het komende seizoen, de WilliamsF1 BMW FW24.


De FW24 is sterker, betrouwbaarder en lichter, bron www.williamsf1.co.uk

Het zal geen verrassing zijn dat het team beweert hoge verwachtingen te hebben van het nieuwe seizoen. “Na vier overwinningen, vier poles en acht ronderecords vorig seizoen, verwachten we veel van 2002”, aldus teambaas Frank Williams. “We hebben veel vertrouwen in ons nieuwe chassis FW24 en de nieuwe P82 BMW motor. Daarnaast hebben we het sterkste rijdersduo.” Gerard Berger, directeur BMW Motorsport, voegde eraan toe: “Montoya zal de ene keer beter zijn, Ralf Schumacher de andere keer. Ze hebben beide bewezen races te kunnen winnen.”

De P82 is een volledig nieuwe motor, al is hij gebaseerd op de motor van vorig seizoen. Van de 5000 onderdelen in de motor zijn er 1000 veranderd. De vitale onderdelen, zoals de cilinderkop, zijn ontwikkeld en geproduceerd bij BMW. De nieuwe motor had ook gevolgen voor de versnellingsbak, die is ook geheel nieuw. De nieuwe FW24 moet de volgende voordelen opleveren ten opzichte van vorig jaar: sterker, betrouwbaarder en lichter.