Fans positief over fanclubdag

Gepubliceerd op 25 januari 2002 door John ter Meer

Op onze oproep van afgelopen maandag om aan te geven wat de fans vonden van de fanclubdag is massaal gereageerd. Met ruim 300 emailtjes hadden we gisteren al een goed beeld en vandaar gisteren het verzoek om niet meer te mailen. Bij deze in grote lijnen een indruk van de reacties van de fans die gereageerd hebben. In het eerstvolgende nummer van de Dutch Devil die alle fans krijgen toegestuurd geven we nog een gedetailleerder beeld.

We vroegen de fans aan te geven wat hun algehele indruk was van de fanclubdag, positief of negatief. Daarnaast kon men een opsomming geven wat men expliciet als positief en negatief ervaren heeft. Als laatste kon met nog enkele suggesties doen voor een volgende fanclubdag.

Totaal aantal reacties tot woensdagmiddag 12.00 uur: 329.
Algehele indruk:
Positief: 207 (63%)
Negatief: 57 (17%)
Onduidelijk/niet aangegeven: 65 (20%)

Als positief ervaren (top 5):
De live interviews
Het Autotron als locatie
De filmbeelden van Jos
De soundshow
Presentatie Olav Mol

Als negatief ervaren (top 5):
Merchandise (opstelling/bereikbaarheid kramen)
Geluid in de zaal
Te weinig activiteiten/spektakel
Het zicht op het podium en de auto's
Verkeer/files/parkeren

Opvallend: ondanks dat 63% de dag als positief heeft ervaren wisten de fans meer negatieve punten op te noemen dan positieve. De meeste fans sloten hun emailtje dan ook af met de opmerking dat ze het al met al een zeer geslaagde dag vonden, ondanks de puntjes van (opbouwende) kritiek.

Enkele suggesties van de fans:
Merchandise-stands beter verdelen over de hal
Dag opsplitsen voor bijvoorbeeld twee groepen fans, om te grote drukte te vermijden
Meer activiteiten, zoals pitstop spel, quiz, race simulator, etc.

Namens de organisatie hartelijk dank voor jullie massale response. We zijn verheugd dat de fanclubdag voor de meeste fans een succes was en we zullen jullie opmerkingen en suggesties ter harte nemen!