Haug doorbreekt geheimentraditie

Gepubliceerd op 25 januari 2002 door John ter Meer

In het nabije verleden waren de Formule 1 motorenfabrikanten niet al te schuchter om het publiek details inclusief foto’s over de laatste krachtbron te verschaffen. Die tijd is voorbij. Alles wordt tegenwoordig geheim gehouden, eigenlijk zijn de motoren een geheim op zich.

Ook Mercedes gaf niets meer prijs maar gelukkig was Norbert Haug nog wel genegen om het één en ander over de laatste motor te zeggen. “Wat dat betreft doen wij hetzelfde als de concurrentie. Ik denk dat juist wij in het verleden met veel details naar buiten kwamen maar daar zijn we mee gestopt omdat de concurrentie niets meer prijsgaf. De V-hoek is anders dan in het verleden en de motor heeft een hoger toerental, meer pk’s en een beter koppel. De boring is ook anders. De nieuwe motor heeft veel potentie, de basis voor een goede toekomst is er. De motor is licht in gewicht.”

“Ik ben eigenlijk stomverbaasd dat een Formule 1 motor 18.000 toeren per minuut kan draaien. Dat is drie maal zoveel als een gewone motor. Op de proefbank hadden wij een motor die zelfs 19.000 toeren draaide maar dat was uiteindelijk geen goede motor. De algemene tendens is om elk jaar met sterkere motoren te maken met meer toeren en een beter koppel.” De schatting is dat de nieuwe Mercedes motor ten minste 800 paarden op het asfalt los zal laten.

“Op 21 november vorig jaar startte de nieuwe motor voor het eerst en sindsdien hebben wij goede vooruitgang geboekt. Er zijn nog zes weken voor de Australische Grand Prix om nog verdere verbeteringen aan te brengen. Ook de elektronica werd dit jaar aanzienlijk verbeterd. Het is eigenlijk normaal dat er bij een test dingen verkeerd gaan, als dat niet gebeurt ben je te conservatief. Tenslotte kan ik melden dat Ilmor nu al begonnen is met het ontwerp van een nieuwe motor voor 2003.”