Villeneuve op dreef

Gepubliceerd op 25 januari 2002 door

In een interview met het Duitse Auto Motor & Sport klinkt Jacques Villeneuve als vanouds op dreef. Zijn verwachtingen voor dit jaar moeten top-3 posities worden: "anders ben ik weg. Berichten dat ik BAR nog voor de eerste race van dit jaar zou verlaten zijn niet correct maar als de auto dit jaar niet snel genoeg is dan verkas ik aan het eind van het seizoen. Mijn maatstaf is een top 3 plaats bij de constructeurs rangschikking en ten minste twee overwinningen. Ik wil gewoon de kans hebben om te kunnen winnen.”

Over het vertrek van Craig Pollock zei hij: "dit kwam als een volslagen verrrassing. Tot voor kort kende ik de achtergrond hiervan niet. Het was een beslissing die vanuit de top kwam. Dat ik niet vooraf geraadpleegd ben geeft aan wat men van de coureurs vindt. Blijkbaar is men niet geïnteresseerd in wat wij denken of voelen maar dat is niet de juiste basis voor een samenwerking.”

“Wat er gebeurde heeft niets met het nieuwe management (Dave Richards) te maken. Mijn werkgever is BAR en niet Craig Pollock en daarom zal ik hen een eerlijke kans geven. De problemen uit vorige jaren hebben niets met Craig te maken want ons chassis was gewoon niet goed, te langzaam dus, en dat was niet Craig’s verantwoordelijkheid. Net zoals Craig kan Dave Richards de auto niet verbeteren, dat is de taak van anderen.”