Prost leeft nog steeds

Gepubliceerd op 24 januari 2002 door Jo Vleugels

Zoals we gisteren al meldden is de beslissing over de toekomst van Prost door het gerechtshof in Versailles uitgesteld. Prost Grand Prix bestaat dus nog altijd. Door de eventuele geldschieters en aanbiedingen die aan de horizon gloren is het goede nieuws dat het team uit zijn financiële lijden verlost gaat worden. De keerzijde is dat voor Alain Prost zijn medezeggenschap ophoudt.

Niet alleen de crediteuren maar ook een aantal coureurs volgen de acties van het hof in Versailles op de voet. Als Prost overleeft is het zo goed als zeker dat Heinz Harald Frentzen bij Prost zal blijven. Hierdoor kan Australier Mark Webber voor Minardi uitkomen. Er is dan nog één stoeltje te vergeven en wel bij Prost Grand Prix waarvan Prost zelf zei dat die wel eens naar een Franse coureur zou kunnen gaan. Maar dat wordt afhankelijk van wie de nieuwe eigenaar van Prost Grand Prix wordt.

Hoewel er geen duidelijkheid is wie het team gaat kopen moet men niet uitsluiten dat Flavio Briatore een goede kans maakt. In dat geval kan Webber die door Briatore gemanaged wordt de tweede Prost stoel innemen. En dan hebben we misschien wel weer een Minardi stoeltje vrij. Wordt vervolgd dus.

PS: Webber testte gisteren samen met Alex Yoong de Minardi's op het Italiaanse Misano circuit.