scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jaguar past testschema noodgedwongen aan

Gepubliceerd op 22 januari 2002 door Dennis Visser

In een poging om problemen met de nieuwe Jaguar R3 op te lossen heeft Jaguar het testschema omgegooid. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat het team ook aanwezig zou zijn in Barcelona, maar daarentegen testen ze nu alleen in Frankrijk. Daar voeren ze een 'recht stuk-programma' uit op Lurcy Levis. De reden voor het niet testen in Barcelona is de voorvleugel. Problemen met dit gedeelte van de R3 zouden zorgen voor een onderstuurde en (daardoor) langzame auto.
In tegenstelling tot veel van de concurrenten beschikt Jaguar niet over een windtunnel waarin het team intensief de aerodynamica van de wagen kan testen. Niki Lauda gaf eerder al toe dat dit een groot probleem is dat zo spoedig mogelijk opgelost moet worden, en dat hoog op zijn agenda staat.
De bedoeling is dat er voor de eerste race in Australië nog behoorlijk wat aanpassingen aan de Jaguar gedaan zullen worden. Om deze reden "mogen we dan ook geen conclusies trekken over hoe competitief de R3 zal zijn", aldus de PR-afdeling van het team.