scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

McLaren onthult MP4-17

Gepubliceerd op 19 januari 2002 door John ter Meer

Het West McLaren Mercedes Formula One team, zoals het officieel heet, heeft vandaag de nieuwe MP4-17 gepresenteerd op het circuit van Barcelona. De nieuwe bolide is een doorontwikkeling van de wagen van afgelopen jaar en dat was ook wel te verwachten gezien de weinige veranderingen in de reglementen.




Maar, er is wel degelijk veel nieuws te ontdekken aan de McLaren. De voorwielophanging is volledig anders dan hij was met aan de onderzijde sterk aërodynamisch gevormde triangels en de ophanging aan de achterzijde heeft ook flink wat wijzigingen ondergaan. De sterke wijzigingen aan de ophanging zijn waarschijnlijk vooral terug te voeren op de overstap die McLaren heeft gemaakt van Bridgestone naar Michelin banden.

Ook de motor is totaal nieuw. De Mercedes-Benz FO 110M onderscheidt zich vooral van zijn voorganger door de grotere hoek van het blok. Was deze in 2001 nog 75 graden, dit jaar schijnen de zuigerrijen onder een hoek van richting de 90 graden ten opzichte van elkaar te staan. En dat allemaal om het zwaartepunt van de motor zo laag mogelijk te krijgen. Hoe het precies zit is nog onduidelijk, Norbert Haug hield wijselijk zijn mond.



Wurz heeft de MP4-17 vandaag direct getest in Barcelona, morgen rijdt David Coulthard en woensdag neemt Kimi Räikkönen het stuur over.