Niki Lauda test in Valencia

Gepubliceerd op 13 januari 2002 door Eric Berendsen

In Valencia heeft Niki Lauda vanochtend de aangekondigde test met de Jaguar R2 gedaan. Bartus G. was er ter plekke en bood aan om een verslagje te maken en wat foto's te schieten. Dat namen wij als Vip team graag aan. Bartus, bedankt voor je inspanningen!
Niki Lauda terug op het racecircuit in een Formule 1 auto: tot schrik van het hele Jaguar-team parkeerde de Oostenrijker de bolide al na 1 ronde in de grindbak.
Lauda verlaat de pitbox...


Vervolgens werd de auto (met Lauda erin) weer teruggebracht naar de pitbox, waar het team direct aan de gang kon om de zaak te repareren.
...en keert weer terug


Er is maar één Jaguar R2 aanwezig in Valencia, dus het testen lag op dat moment even stil voor het team van Lauda. Vlak na zijn eerste mislukte poging waagde de oud-wereldkampioen een nieuwe poging, die inderdaad succesvoller was. Strandde de eerste poging na 2 bochten, deze keer bracht Lauda het tot 3 bochten voordat het misging en hij weer een bezoek bracht aan de grindbak.

De derde poging was uiteindelijk succesvol, en Lauda noteerde een tijd van ongeveer 1.28, zo'n 10 seconden langzamer dan de tijden van de huidige coureurs. Een goed vergelijk kan pas gemaakt worden als vanmiddag De la Rosa en Irvine hun tijden gaan zetten.
Lauda geeft tekst en uitleg na zijn test


In de persconferentie na afloop gaf Lauda aan dat vooral het met 2 handen aan het stuur rijden en de grote hoeveelheid elektronica het verschil maken met 'toen'. Als excuus voor de uitstapjes voerde hij de kouden banden aan, en verweet hij zichzelf dat hij naar Pedro de la Rosa had geluisterd, die hem de rempunten had verteld.

Onze ter plaatse aanwezige reporter Bartus meende dat Pedro de la Rosa erg veel moeite had om een grote glimlach te onderdrukken.