Stoddart hoopvol

Gepubliceerd op 11 januari 2002 door Ron Lem

Dat Minardi vorig jaar de Formule 1 wereld niet in vuur en vlam zette is begrijpelijk. Het feit dat men bij de eerste race in Australië aanwezig was kan als een overwinning gezien worden, net zoals het feit dat het kleinste van alle Formule 1 teams aan alle Grand Prix races in 2001 deelnam.

Huidig teameigenaar Paul Stoddart denkt dat het mogelijk moet zijn om dit jaar een aantal keer in de top-10 te eindigen. "Ik heb voor 2002 twee doelen: in de top-10 eindigen en een aantal teams verslaan. Dit jaar hebben wij aanzienlijk sterkere motoren en verder hebben wij al bewezen dat Minardi een goed chassis heeft."

“Verder wil ik er alles aan doen om Alex Yoong een echte kans te geven. Vorig jaar hebben wij hem zonder veel ervaring in het diepe gegooid en ik wil hem helpen om te laten zien wat hij toe in staat is.” Alex Yoong is het met Stoddart eens. “Formule 1 coureurs hebben nu eenmaal iets te bewijzen. Ik ben het met Paul eens dat een top-10 resultaat mogelijk moet zijn.”

De BBC rapporteerde vanmiddag dat Justin Wilson interesse heeft om voor Minardi uit te komen. “Mijn manager Jonathan Palmer heeft met Minardi gesproken en het lijkt erop dat er interesse is. Ik baal ervan dat mensen denken dat ik te lang zou zijn. Omdat mijn lichaamslengte 1.95 meter is denkt iedereen dat ik niet in een auto zou passen en te zwaar ben voor de Formule 1. Het enige antwoord dat ik hier op kan geven is dat ik wil bewijzen dat dit allemaal onzin is.”

Stoddart tenslotte: “onze prioriteit is om een nummer één rijder te contracteren die veel ervaring heeft. De tweede stap is om in een latere fase een natuurtalent aan te trekken. Ik denk hier aan coureurs zoals Mark Webber en Justin Wilson. Degene die het beste budget heeft zal prevaleren.”