scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Na aanvullend onderzoek door de FIA is Mika Hakkinen zijn...

Gepubliceerd op 04 september 1997 door Verstappen Info Page

Na aanvullend onderzoek door de FIA is Mika Hakkinen zijn derde plaats bij de Grand Prix van België kwijtgeraakt wegens het gebruik van onreglementaire benzine. Het McLaren team heeft ook een boete gekregen van $50.000. De FIA accepteert echter dat McLaren en haar benzine leverancier in goed vertrouwen hebben gehandeld en slechts een onbedoelde fout hebben gemaakt. In eerste instantie was Hakkinen al teruggezet op de grid maar kreeg zijn vijfde startplek terug na protesten van het team, hangende verder onderzoek.

Olivier Panis heeft gisteren zijn comeback in een race-auto gemaakt, nog geen drie maanden na zijn zware crash in Canada waar hij beide benen brak. Gisteren maakte Olivier een paar runs in een F3 auto op het circuit van Le Castellet. Hij voelde zich nog niet helemaal lekker maar zat verder goed in de auto. Volgende week wordt verwacht dat hij, ook op Le Castellet, zijn rentree in een F1 wagen maakt.

De slag tussen Benetton en Jordan om de diensten van Giancarlo Fisichella voor volgend jaar wordt nu voor het hoge gerechtshof in Londen uitgevochten. Advocaten van beide teams overtuigden het hof ervan dat er een snelle hoorzitting nodig was omdat de zaak zo dringend is.

Australië raakt haar Grand Prix niet kwijt ondanks een verbod op tabaksreclame. De landelijke overheid heeft een aanbeveling in de wind geslagen voor een totaal verbod op tabaksadvertenties bij sportieve gebeurtenissen. Zowel de F1 Grand Prix als de Grand Prix voor motoren wordt uitgezonderd van de regel die nu in werking is.