Ralf en Juan nog geen vrienden

Gepubliceerd op 10 januari 2002 door Richard de Klerk

Het wil maar niet boteren tussen de Williams coureurs Ralf Schumacher en Juan Pablo Montoya. Vandaag kwam Ralf weer aan bod in de doorgaande woordenstrijd. “Iedereen schreef hoe goed Montoya het in zijn eerste Formule 1 jaar deed. Het is dit jaar aan mij om te bewijzen dat ik de snelste ben. Op een dergelijke wijze kan ik aan titelaspiraties gaan denken.”

“Het is aan ons alletwee om het leven van Ferrari en McLaren zo moeilijk mogelijk te maken. Wij beginnen beiden weer helemaal opnieuw en het zal iedereen duidelijk zijn dat ik eerst Juan moet verslaan. Vrienden zijn wij niet maar er is wel onderling respect. Dat de beste moge winnen en ik hoop en denk dat ik dat zal zijn.”

“Wij krijgen absoluut dezelfde behandeling en steun van het team. Naar gelang het seizoen vordert zal dat misschien iets veranderen. Daarom wil ik vanaf het begin aan presteren. In het afgelopen seizoen maakte ik buiten de baan een aantal fouten en leerde daar van. Vorig jaar won ik drie races maar dit jaar wil ik meer.”

“Het verschil met 2001 en het komende seizoen is dat de overwinningen vorig jaar eigenlijk verrassingen waren maar dat heeft de druk op ons opgevoerd. Dat is voor mij geen probleem want ik kan daar goed mee omgaan.”

Op de vraag of hij met een bril gaat rijden antwoordde Ralf dat die pas volgende week klaar is. "Ik heb mij laten vertellen dat die gemakkelijk in mijn helm zal passen maar ik heb geen idee hoe die er uit gaat zien.”

Ralf Schumacher vindt dat ze bij het team van zijn broer de lat zeer hoog gelegd hebben. "Michael weet dat ik hem kan verslaan. Waar het dit jaar om gaat is de betrouwbaarheid. Vorig jaar hadden wij teveel pech maar verder is het verschil tussen Ferrari en mijn team slechts een paar tienden van een seconde. We mogen gerust dromen over een wereldkampioenschap. Maar we hebben een tweede plaats als doel. Dat lijkt me realistisch.”