Prost blijft optimistisch

Gepubliceerd op 09 januari 2002 door

Met een bankschuld van £20 miljoen en een nog steeds onzekere Formule 1 toekomst dwingt Alain Prost toch wel respect af met het feit dat hij de handdoek niet in de ring gegooid heeft. Supergoed nieuws kwam er niet vanuit de fabriek in Gyuancourt, onder de rook van Parijs, maar Alain Prost blijft doorgaan. Hopelijk wordt zijn optimisme beloond.

“Ik garandeer niets maar ik ben wel optimistisch. Op het ogenblik discussiëren wij over de situatie met een consortium van vijf bedrijven. Begrijpelijk dat het allemaal over geld gaat. We hebben nu de helft van het benodigde budget. Een gedeelte is afgedekt door middel van inkomsten uit TV rechten. We zoeken investeerders voor een bedrag van £25 miljoen.”

“Ik ben er zeker van dat het team te redden is en ik hoop dat er op 3 maart twee Prost wagens op de grid in Melbourne staan. Over de motor is er geen twijfel; dat blijft Ferrari. Ik ben Jean Todt bijzonder dankbaar voor zijn blijvende steun. Wat de coureurs betreft kan ik informeren dat ik nog altijd Heinz Harald Frentzen als nummer één rijder wil hebben. Voor hem is de situatie hetzelfde als voor mij, het blijft wachten op het verlossende woord. Wat de tweede rijder betreft hebben wij een aantal ideeën, maar het is goed mogelijk dat het een Franse coureur wordt.” Hiermee bedoelt Prost waarschijnlijk Jonathan Cochet.