Facelift Monza

Gepubliceerd op 09 januari 2002 door Bianca Zoon

Niet alleen Hockenheim Ring ondergaat een rigoureuze vernieuwing want het circuit van Monza ontving vandaag ook de eerste bulldozers. De laatste tien jaar werd de Grand Prix van Italië op het circuit van Monza verreden. De $23 miljoen kostende verbouwing werd door Bernie Ecclestone opgeëist zodat het circuit in de buurt van Milaan aan de laatste eisen blijft voldoen.

Afgelopen maandag werd het podium waar de winnaar zijn prijs krijgt al gesloopt terwijl de uit 1922 stammende toren gisteren werd opgeblazen. Een aantal coureurs hadden ook graag gezien dat de baan zelf veranderd zou worden maar dat gaat voorlopig nog niet gebeuren.

Een paar jaar gelden werden er al een gloednieuw pitscomplex gebouwd, werd de paddock groter gemaakt om meer hospitality ruimte te creëren en kwam er ook meer ruimte voor de media. Nu zullen een aantal winkeltjes en restaurants die op het binnenterrein te vinden waren verdwijnen en komt er meer plaats voor de administratie en wordt het binnenterrein nogmaals groter gemaakt.