Webber naar Minardi?

Gepubliceerd op 07 januari 2002 door Verstappen Info Page

Voor het eerst sinds zeven jaar lijkt het dat er weer een Australiër in de Formule 1 zal rijden. Mark Webber heeft zich schijnbaar van de noodzakelijke steun van het Australische bedrijfsleven weten te verzekeren en staat op het punt om met KL Minardi een contract af te sluiten. Details zijn er niet maar Grand Prix sponsor Fosters, de Australische bierbrouwer, wordt als kandidaat genoemd. Als dit inderdaad klopt dan is dat een duidelijke verschuiving want tot voorheen sponsorde Fosters wel evenementen maar geen teams of rijders. Het is meer aannemelijk dat Webber van andere Australische bedrijven steun krijgt.

Hoewel KL Minardi in handen is van Australiër Paul Stoddart heeft dit geen invloed op de nationaliteit van de tweede rijder. Webber reed in 2000 voor het F3000 team van Paul Stoddart maar teleurgesteld door gebrek aan echt resultaat verruilde hij dit team voor een stoel bij Super Nova vorig jaar met als resultaat dat er heel wat frictie tussen de twee landgenoten ontstond.

Gezien uitlatingen van Paul Stoddart 'een coureur met ervaring te willen contracteren' is het voor het team nog te vroeg om dit nieuws te bevestigen.