Red Bull verkoopt Sauber aandelen

Gepubliceerd op 07 januari 2002 door Bianca Zoon

Volgens de Zwitserse zondagskrant Blick heeft Dieter Mateschitz zijn belang in het Sauber team verkocht. Wie de nieuwe aandeelhouder is blijft onbekend maar er zijn aanwijzingen dat Sauber sponsor Petronas de koper is.

Naar verluidt wisselde 63% van de aandelen voor een prijs van $44 miljoen van eigenaar. De resterende 37% blijft in het bezit van Peter Sauber, de enige die met zijn aandelen kiesrecht heeft.

Het lijkt erop dat de Red Bull eigenaar de opbrengst van deze verkoop zal gebruiken om zich bij Arrows in te kopen om op deze manier zijn plannen om de Amerikaanse markt te veroveren te realiseren.

Voormalig CART coureur Bryan Herta staat op het punt om een contract te tekenen bij het door Red Bull gesponsorde IRL team van Eddie Cheever. Dit team heeft een sterke binding met TWR dat de (Nissan) motoren voor het team prepareert. Verder is er ook een overeenkomst op het gebied van verdere technische samenwerking tussen TWR en Cheever. Op deze manier komt Herta een stapje dichter bij een Formule 1 test. TWR was met de Jaguar sportscars vroeger actief in Amerika. Hoewel TWR daarna een CART team probeerde te formeren lukte dit uiteindelijk niet.

Peter Sauber zal komend jaar zijn zestigste verjaardag vieren en het lijkt erop dat op deze manier Petronas, dat haar intenties om zich als een hightech bedrijf te profileren al eerder duidelijk maakte, Sauber kan uitkopen wanneer hij over een jaar of vijf met pensioen gaat.