scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Net geen Engeland voor Prost

Gepubliceerd op 24 december 2001 door Verstappen Info Page

Toen de ontwerper Alan Jenkins tijdens de Grand Prix van Monaco dit jaar bij Prost de laan uitvloog waren de meeste experts er onmiddellijk van overtuigd dat er geen enkele kans meer was dat het nog enige overgebleven Franse Formule 1 team naar Engeland zou verhuizen. Alain Prost moest de Britse ontwerper wel ontslaan want door zijn toedoen dreigde er een ware paleisrevolutie bij de rest van het personeel. Toch had de verhuizing bijna plaatsgevonden want er waren vergevorderde plannen om in Surrey, Zuid Engeland, en in de buurt van het bedrijf van zijn ex-McLaren collega en vriend John Barnard een fabriek te bouwen.

De reden voor de geplande verhuizing was omdat Prost genoeg had van de Franse werkmentaliteit en het uitblijven van elke vorm van steun van het Franse bedrijfsleven. “Ik had toen nog hoop dat er interesse zou zijn in een Frans Formule 1 team en verkoos daarom een nieuwe fabriek in Guyancourt bij Parijs te bouwen. Ik had toen op meer chauvinisme gerekend uit Frankrijk”, aldus Prost.

Niet iedereen liet Alain Prost vallen. Olivier Panis onderkende de pech van zijn voormalige werkgever. "Gelukkig is Alain is een vechter en als iemand het team kan redden dan is dat Alain Prost zelf.”