scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Ecclestone: “Silverstone moet zichzelf bedruipen”

Gepubliceerd op 15 december 2001 door

Jackie Stewart, de voorzitter van de British Racing Drivers Club – eigenaar van het circuit van Silverstone, probeert al geruime tijd financiële steun van de regering voor de renovatie van het circuit te krijgen. Daarom zal de voormalig wereldkampioen en teameigenaar niet erg blij zijn met de woorden van Bernie Ecclestone die tijdens een interview met de BBC meende dat “wij de (Britse) regering niet om geld moeten gaan vragen.” Ecclestone maakte anderhalf jaar geleden een bedrag van £1 miljoen aan de Britse Labour partij doneerde. Hier ontstond toen veel commotie.

Ecclestone offreerde niet zo lang gelden om £14 miljoen (een slordige vijftig miljoen gulden) te investeren in de vernieuwing van Silverstone. “Het is een commerciële onderneming en wij zullen zelf de financiering moeten regelen. Silverstone is al te lang een vuilnisbelt. Ik heb er zelf nog ooit gereden en als Engelsman schaam ik mij voor alles. Formule 1 en autosport is business. Voor de oude garde zijn de nieuwe circuits die er komen een probleem want die zijn veel beter dan de oude waar al jaren races plaatsvinden.

Een paar jaar geleden kwam Maleisië, daarna volgde Indianapolis en volgend jaar komt Rusland er bij. Dat zijn allemaal prima faciliteiten. Er is dus nu veel concurrentie en het gevolg is de oudere en bestaande circuits moeten gaan upgraden.” Over zijn eigen circuit Paul Ricard deed Ecclestone geen mededelingen.