scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Lauda drijvende kracht behoud Oostenrijkste GP

Gepubliceerd op 11 december 2001 door John ter Meer

Gerhard Berger was als adviseur betrokken bij de opwaardering van de Oesterreich Ring. Uiteindelijk kreeg het Oostenrijkse Formule 1 circuit niet alleen de nieuwe naam van A1 Ring maar werd het ook drastisch gerenoveerd. Berger speelde echter geen rol om de Oostenrijkse Grand Prix te behouden, die rol wordt met verve gespeeld door zijn landgenoot Niki Lauda.

“Nu ik in Engeland woon zie ik Bernie Ecclestone aanzienlijk meer", aldus Lauda. "De truc is om op het juiste moment de aandacht te trekken bij Bernie, dan kan je wat bereiken. Bernie is een bijzonder druk bezet man die zo zijn prioriteiten heeft. Daarom kon de Oostenrijkste organisatie, die tevens het financiële risico nam, het contract voor de Grand Prix tot 2006 verlengen.”

“Wat ik belangrijk vind is dat alle teams graag naar de A1 Ring komen, vaderlandsliefde heeft hier niets mee te maken. De Grand Prix is uniek met alle mensen die op de heuvels kamperen. En op de heuvels waar geen tentendorp te vinden is daar grazen de koeien rustig door!" Naar verluidt kost het de regering van Steiermark $10 miljoen om jaarlijks de race te mogen organiseren. Meer toeschouwers die een hogere prijs voor hun entree gaan betalen moeten de kosten goedmaken.