scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Walkinshaw over Silverstone

Gepubliceerd op 10 december 2001 door Marc van Beelen

Tom Walkinshaw, u weet wel, meent dat ondanks alle negatieve geruchten rond de Britse Grand Prix deze gewoon op de kalender blijft. Tijdens een interview met de BBC zei hij niet te geloven dat de teams er voor kiezen de race te schrappen.

“De toegang tot Silverstone is altijd al in slechte conditie geweest", weet de Arrows baas. "Maar daar zijn ze niet alleen in. Het is niet zo zeer een Silverstone probleem maar meer een Brits probleem en als wij hier willen racen dan moeten wij dit accepteren. Een nieuwe rondweg zal zeker positief bijdragen aan de oplossing van de verkeersopstoppingen. Echter, verkeer is niet iets dat de FIA moet, kan of mag regelen. Als het publiek het niet accepteert dan is het een logisch gevolg dat het weg zal blijven. Het circuit zelf voldoet aan alle eisen, ik denk zelfs dat het op het gebied van veiligheid en andere faciliteiten één van de beste is. Waar ik het niet mee eens ben zijn de belachelijk hoge toegangsprijzen."

Op de vraag of de teams eventueel aan een niet-kampioenschaprace mee zouden doen werd schamper gelachen. “Het is uitgesloten dat er ook maar één team is dat daarin geïnteresseerd is", aldus Walkinshaw. "Een race zonder punten heeft geen enkele zin. De teams blijven liever een weekend thuis. Je kan je ook afvragen of het publiek wel in een file wil staan voor een dergelijke onofficiële race.”