scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jos Verstappen heeft helaas de finishvlag niet gezien op Spa...

Gepubliceerd op 24 augustus 1997 door Martin Zoon

Jos Verstappen heeft helaas de finishvlag niet gezien op Spa Francorchamps. De Nederlander maakte in de 26e ronde een fout waardoor hij van de baan vloog. Verstappen lag toen op de 8e plaats. Jos reed op zich een goede race en zat bijna continu binnen de top 10.
"Onze bandenstrategie was absoluut perfect en alles ging fantastisch tot de baan op begon te drogen en ik flink door moest rijden om andere coureurs achter me te houden. Ik ging te vroeg op het gas bij het uitkomen van Rivage waardoor de achterkant uitbrak. Het was mijn eigen fout en ik ben erg teleurgesteld. Aan de andere kant konden we goed meekomen wat een opsteker is voor iedereen in het team. Ik geef altijd 100% maar ik ben bang dat ik iets teveel gegeven heb vandaag.". Aldus Jos.

Door de wisselende weersomstandigheden was de baan vooral in het begin verraderlijk glad. Er werd dan ook besloten om de race achter de pacecar te starten. Michael Schumacher kon het best overweg met de gladde baan. De Duitser domineerde de wedstijd vanaf het begin en bouwde zodoende zijn voorsprong in het wereldkampioenschap uit. Jordan coureur Giancarlo Fisichella werd tweede gevolgd door Mika Hakkinen. Verstappen's teamgenoot haalde de finish wel. Mika Salo eindigde als 12e met een ronde achterstand op Schumacher.
Voor een raceverslag en een overzicht van alle tijden kun je terecht op onze seizoen pagina.