scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Stoddart doet Jumbo deal

Gepubliceerd op 04 december 2001 door John ter Meer

Helaas geen jumbo sponsorship deal maar nog altijd interessant genoeg om te vermelden: European Minardi teameigenaar Paul Stoddart kondigde vandaag aan dat zijn European Aviation bedrijf maar liefst vijf Boeing 747’s van British Airways overgenomen heeft. Typisch Stoddart die wel vaker dit soort deals in economisch mindere tijden deed. Tot op heden had het bedrijf nog geen ‘wide-body’ vliegtuigen in haar vloot. Ten minste één 747 wordt ingezet om al het Formule 1 personeel naar de races buiten Europa te vervoeren.

Voor een McLaren monteur komt dit nieuws echter te laat. De dertigjarige in kwestie had zich namelijk tijdens een vlucht van Thailand zo met alcoholische drank laten vollopen dat de captain van het vliegtuig besloot naar Bangkok terug te vliegen. Eerst moest er echter 33 ton vliegtuigbenzine geloosd worden en de obstinate ijsblokken gooiende onverlaat aan zijn stoel vastgebonden worden voordat het vliegtuig kon landen. De andere passagiers waren niet erg blij met de monteur want zij hadden ruim vier uur oponthoud. De dader werd met 60.000 gulden (de schade die er geleden werd) en een nacht opsluiting beboet. Toen de monteur bij de fabriek van McLaren, die van zijn acties op de hoogte was, zich weer voor werk meldde was zijn contract al in de prullenmand verdwenen.

Een voormalig wereldkampioen besloot eens een kussengevecht in een Air Canada vliegtuig te organiseren. Helaas waren de kussens met eendenveren volgepropt waardoor het ventilatiesysteem er de geest aan gaf. Hierdoor moest het vliegtuig twee weken voor reparatie aan de grond blijven. De coureur was niet langer welkom bij deze luchtvaartmaatschappij, wereldkampioen of niet.