scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Nieuwe technisch verantwoordelijke bij Jaguar Racing

Gepubliceerd op 29 november 2001 door Verstappen Info Page

Niki Lauda maakte vanmiddag bekend dat Günther Steiner, tot voor kort verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het Ford rally team, nu de modderpaden verruilt voor het gladde Formule 1 asfalt. Steiner wordt namelijk verantwoordelijk voor alle Jaguar Racing techniek. Na lang een geschikte nummer één gezocht te hebben leek de oplossing binnenshuis te liggen.

Lauda zei dat Steiner een nieuw technisch perspectief naar het team meeneemt. "Hij deed ervaring op in één van de hoogste takken van de autosport en zijn capaciteiten zullen een nieuwe dimensie toevoegen. Met zijn komst is er een nieuwe steen aan de fundering toegevoegd.”

Steiner is vanaf 1997 bij Ford in dienst. Hij verklaarde dat de verandering van het rallyteam naar het Formule 1 team een perfecte overgang voor hem is. "Jaguar staat aan de vooravond van haar derde seizoen. Succes hangt niet alleen af van een goede organisatie maar natuurlijk ook van alle technische elementen. Ik ga mij op de organisatie en de techniek concentreren. Ik deed dit al bij het rally team en nu ga ik proberen hetzelfde bij Jaguar Racing te bereiken om zodoende te helpen om betere prestaties te leveren.”