scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Massa biedt hulp

Gepubliceerd op 12 november 2001 door John ter Meer

Een rivaliteit zoals er tussen Williams rijders Montoya en Schumacher heerst zal er bij Sauber niet van komen. Althans dat is op te maken uit de woorden van Felipe Massa nadat hij door Rubens Barrichello gewaarschuwd werd over de druk die een Formule 1 coureur op zijn schouders heeft. “Ik denk dat wij goed zullen samenwerken en ik ben de eerste die weet dat ik nog alles over Formule 1 moet leren” zei Massa over zijn teamgenoot Nick Heidfeld en het Sauber team.

Aangezien Sauber geen testrijders gebruikt zal de ervaring wel snel komen. Het drukke werkschema was wellicht de reden waarom Nick Heidfeld de afgelopen week zei “geen tijd te hebben om te gaan trouwen en zich over kinderen zorgen te maken”. Wellicht dat de jonge Duitser op dit gebied een apart testprogramma ontwikkelt.

Over zijn directe toekomst (bij Sauber) zei Heidfeld dat de prestaties van het afgelopen seizoen gerelateerd moeten worden aan de omvang van de organisatie. “Als je ziet hoe groot de top teams zijn denk ik dat wij dit jaar goed werk deden. Om dat te herhalen zal er een berg werk verzet moeten worden”. In tegenstelling tot zijn nieuwe collega is Heidfeld niet bang voor een beetje druk op de schouders. “Of het nu in Formule Ford, Formule 3 of in F3000 was, ik was altijd onder druk dus daar weet ik wel mee om te gaan”.

Verder gaf hij toe behoorlijk teleurgesteld te zijn dat McLaren zijn ex teammaat Raikkonen koos en niet Heidfeld. “Natuurlijk was ik daar niet blij mee, zeg maar gerust erg teleurgesteld. Kimi en ik waren niet echt dikke vrienden maar konden wel goed met elkaar opschieten en dat droeg bij aan de stabiliteit bij Sauber dit jaar”. Over zijn nieuwe collega Massa meende Heidfeld “dat hij tot op heden met testwerk het goed deed, maar nu mag en kan hij nog foutjes maken. Als het seizoen van start gegaan is komt hij daar nog wel achter”.

Dit is het laatste jaar dat Heidfeld onder contract is bij Sauber maar er is een optie om nog met één jaar te verlengen.