scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

BBC pakt Britse Grand Prix aan

Gepubliceerd op 11 november 2001 door

Het consumentenprogramma ‘Watchdog’ van de BBC pakt de Octagon Groep, de organisatie van de Britse Grand Prix, hard aan. Volgend jaar gaan entreebewijzen $300 kosten. Dan is de bezoeker nog niet echt klaar met geld uitgeven want een tribuneplaats kost $150 extra en om de cashflow te helpen moet er ook nog eens $70 betaald worden om een auto te parkeren. Dat komt uit op 1.300 gulden om het spektakel mee te mogen maken. De prijsverhoging komt omdat er slechts 60.000 Formule 1 fans naar binnen mogen in plaats van de 100.000 die de afgelopen jaren de norm was.

Veel Britse racefans zijn erg boos geworden en velen zullen liever naar een andere race op het vaste land van Europa gaan waar de toegangsprijzen tussen de $55 en $90 liggen.

Overigens moet u niet denken dat u voor $150 op de hoofdtribune een zitplaats kan vinden want die zijn gereserveerd voor diegenen die door zakenpartners in het hospitality dorp gefêteerd zullen worden. Geen plaats voor de echte racefans dus.

Als verweer meende een woordvoerder van de Octagon Groep: “er zijn aanzienlijke bedragen aan de infrastructuur uitgegeven in de hoop dat de verkeersproblemen die er in het verleden waren niet meer plaats zullen vinden.” Dat lijkt niet echt een punt van discussie want de meeste van de VIP’s die op de hoofdtribune gaan zitten komen en gaan met een helikopter (op de zondag van de Grand Prix is Silverstone het drukste vliegveld ter wereld).