scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Arrows onderneemt juridische stappen tegen Eurobet

Gepubliceerd op 08 november 2001 door Jo Vleugels

The Financial Times rapporteert vandaag dat Arrows de eerste stap gemaakt heeft om Coral te dwingen haar twee jarige sponsorship overeenkomst na te komen. Coral is een Britse gokketen die onder andere onder de naam Eurobet werkt. Het bedrag in kwestie is $30 miljoen.

Volgens het artikel neemt Tom Walkinshaw, die 45% van het aandelenkapitaal op zijn naam heeft staan, verder ook juridische stappen tegen Morgan Grenfell Private Equity (MPPE), een dochteronderneming van de Deutsche Bank. MGPE is op haar beurt weer aandeelhouder in Arrows en Coral.
Op 7 maart 2000 tekende Coral een contract met het Arrows Formule 1 team. Hierbij werd overeengekomen dat er over twee jaar, in termijnen, een bedrag van $15 miljoen betaald zou worden. Het contract zou aan het eind van deze maand aflopen, maar Coral beëindigde deze overeenkomst zelf al eerder.

Arrows is van mening dat dit een ongeoorloofde actie van Coral was, terwijl Coral op haar beurt beweert dat het contract wel voortijdig beëindigd kon worden. Een woordvoerder meende dat “deze juridische actie totale onzin is. Uiteraard hebben wij onze advocaten geraadpleegd en wij zijn er van overtuigd dat er een waterdicht contract was en dat wij correct gehandeld hebben. Wij zullen ons bij het gerecht verdedigen”.

De Deutsche Bank wenste “geen commentaar” te geven.