scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Gary Anderson terug naar Jordan

Gepubliceerd op 07 november 2001 door John ter Meer

Gary Anderson, die bij Jordan verantwoordelijk was voor alle Formule 1 chassis in de periode 1990-1998, keert na enige tijd voor Jaguar Racing en Reynard Racing Cars gewerkt te hebben naar het oude vertrouwde Jordan nest terug.

Anderson zei opgewonden te zijn om naar zijn oude werkgever terug te keren. "De tijd die ik bij Jaguar en Reynard volbracht was belangrijk voor mijn carrière en de additionele kennis die ik de laatste paar jaar opdeed denk ik goed te kunnen gebruiken voor toekomstig succes.”

Ook Eddie Jordan is uiteraard optimistisch over Anderson’s rentree. “Gary heeft een hele grote rol gespeeld in onze geschiedenis en wij heten hem van harte welkom terug. Ik denk dat dit een bewijs is van onze professionele relatie en de vriendschap die wij hebben. Ik denk dat Gary de laatste jaren veel extra kennis opdeed en ik ben er van overtuigd dat met zijn komst de technische staf aanzienlijk verbeterd wordt.”

Anderson werkte voorheen bij Brabham en McLaren. In 1981 fabriceerde hij zijn eigen Anson Formule 3 chassis maar bij gebrek aan succes week hij een paar jaar naar de Verenigde Staten uit. In 1988 werkte hij samen met Roberto Moreno met wie hij het F3000 kampioenschap won, daarna vertrok hij naar Jordan.