scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Waarschuwing voor Kirch van Mercedes baas

Gepubliceerd op 02 november 2001 door

Jürgen Hubbert, lid van de raad van bestuur van DaimlerChrysler en de man die echt verantwoordelijk is voor alle Mercedes autosport zaken vuurde vanmiddag nogmaals een waarschuwingssalvo richting Kirch Media af. Kirch is de houdster van alle commerciële Formule 1 zaken. Hubbert deed dit ter gelegenheid van de Stars & Cars dag, het jaarlijkse uitje voor de ruim 40,000 Mercedes werkers en hun families die dan met Formule 1 en DTM auto’s vermaakt worden.

Hubbert meende dat het alleen maar juist is dat de in de Formule 1 betrokken autofabrikanten een deel van de geldstroom ontvangen. "Het probleem is dat Kirch een heleboel betaald heeft voor Formule 1 maar je kan je afvragen wat ze nou eigenlijk gekocht hebben en wat de reële waarde van hun investering is. Ons probleem is dat wij zeker moeten zijn dat wij de zaken die wij ons eventueel op de hals halen ook nog eens een keer te managen zijn. Daarom willen wij dat Bernie Ecclestone zich zo lang mogelijk om de sport bekommert maar er moet wel haast gemaakt worden met het zoeken van een team van opvolgers.”

McLaren teambaas Ron Dennis is het helemaal eens met zijn Duitse partner. “Er is op het moment geen enkel Formule 1 team dat erg tevreden is met de financiële zaken zoals die nu zijn. Wat er momenteel ontvangen wordt is goed voor ongeveer 15% van het totale budget van een team. Dit zijn nog altijd aanzienlijke bedragen maar meer inkomen houdt in meer stabiliteit en dat is juist wat wij willen. Als die stabiliteit uitblijft zullen de sponsors minder waar voor hun geld krijgen. Bernie heeft een fantastisch stuk werk verricht door Formule 1 op te bouwen naar wat het is. Niemand zal hem dat afnemen. Waar ik bang voor ben is dat Kirch nu alle invloed heeft zonder dat ze iets aan de opbouw van Formule 1 hebben bijgedragen. Dat is één van de redenen waarom de teams meer geld willen zien, want wat voor een waarde heeft een spel zonder spelers?"

Iedereen is ervan overtuigd dat een oplossing bereikt kan worden door snel om de tafel te gaan en dat een ‘alternatief’ kampioenschap geen zin heeft. Gezien de problemen die het CART kampioenschap en organisator CART Inc. dit jaar beleefden zouden de autofabrikanten door het opkopen van het aan de New Yorkse beurs genoteerde CART Inc. zeer snel de infrastructuur kunnen verkrijgen om races te organiseren.