scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Australiërs hopen op steun van Bill Clinton

Gepubliceerd op 01 november 2001 door Jo Vleugels

De voorzitter van de Australische Grand Prix, Ron Walker, hoopt volgend jaar meer bezoekers naar Melbourne te lokken. Daar heeft hij de hulp van de Amerikaanse ex-president Bill Clinton voor ingeroepen die hij voor de race in 2002 heeft uitgenodigd. Dit jaar werd de race natuurlijk overschaduwd door de dood van official Graham Beveridge als gevolg van de crash tussen Ralf Schumacher en Jacques Villeneuve.

“Clinton heeft veel aanzien in Australië en een bezoek van een gewezen wereldleider trekt automatisch extra aandacht”, meent Walker. “Op basis van het bezoekersaantal dit jaar zullen wij met de Grand Prix in 2002 een verlies van 8 miljoen gulden lijden. De staat Victoria heeft echter een groot economisch belang met deze race”.

The Herald Sun, de Australische ochtendkrant weet te melden dat er in de voorgaande jaren ook met verlies gedraaid werd; vorig jaar A$5.9 miljoen en in 2000 was het tekort A$3.9 miljoen. Het jaarverslag van de Australische Grand Prix organisatie laat zien dat er vanaf de eerste race in Melbourne in 1996 altijd verlies gemaakt werd. Niet iedereen verdient dus aan Formule 1.