scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Moskou in 2003 opgeleverd

Gepubliceerd op 25 oktober 2001 door Ron Lem

Volgens Grogori Antiounfeev, de voorzitter van de Moskouse VVV, zal het Nagatino circuit in zijn stad in 2003 klaar zijn. De racepiste krijgt een lengte van iets minder dan vier kilometer en ligt op een afstand van 7 kilometer van het Rode Plein. Het complex krijgt onder meer een jachthaven en een amusementspark. "Het echte werk gaat op 30 november van start en ondanks de bitter koude winter denken wij dat er non-stop doorgewerkt kan worden”, aldus de Rus. De lengte van het circuit lijkt aan de korte kant maar er is genoeg ruimte voor uitbreiding. In elk geval zijn er nu al voldoende hotels, maar voor de zekerheid wordt er nog een hotel bijgebouwd dat aan 1000 gasten onderdak gaat bieden.

Antiounfeev lijkt redelijk zeker van zijn zaak door te zeggen dat in 2003 de eerste Grand Prix gehouden kan worden. Dan zal er wel eerst een andere race van de kalender moeten verdwijnen. De Britse Grand Prix staat in 2002 onder curatele vanwege de enorme verkeerschaos in het verleden en verder is het bekend dat de positie van San Marino vanuit commercieel oogpunt, en ondanks protesten van Luca di Montezemelo, wankel is.

“Bernie Ecclestone beslist wanneer wij een Grand Prix toegewezen krijgen maar we zijn er in elk geval in 2003 klaar voor", weet Antiounfeev. De data voor de races in Melbourne en Maleisië zijn vastgesteld maar daarna is de kalender nog open. Er is een enorme Formule 1 interesse in Rusland. Dit ondanks een tijdsverschil met de meeste landen waar een Grand Prix verreden wordt. In ieder geval kunnen wij 100.000 zitplaatsen aanbieden en indien nodig kunnen we snel uitbreiden.”