scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jaguar verkoopt F3 team

Gepubliceerd op 19 oktober 2001 door Ruud Mulders

Geheel volgens verwachting neemt Jaguar Racing niet langer deel aan het Britse Formule 3 kampioenschap. Het team is verkocht aan een trio bestaande uit John Uprichard, voormalig Van Diemen medewerker, Roly Vincini, een Engelsman die al jarenlang in Formule 3 kringen werkte en John Sweeney. Het team begon in de jaren tachtig onder de naam van Paul Stewart Racing. Het was zeker een succesvol team want er werden 13 kampioenschappen en prestigieuze races zoals de Masters en de Macao Grand Prix gewonnen.

Niki Lauda verklaarde dat dit Formule 3 team de laatste 13 jaar veel succes gehad heeft, niet alleen gemeten in het aantal overwinningen maar ook zeker als opleidingsinstituut voor coureurs. "Echter, sinds ik aan het hoofd van deze organisatie sta is er maar één doel en dat is het winnen van Formule 1 Grand Prix races en daar moeten wij ons volledig op concentreren", aldus Lauda. "Over de toekomst van James Courtney en Andre Lotterer is nog niets besloten.”

De Deen Jan Magnussen had een zeer succesvolle tijd met dit team want hij won in deze klasse meer races dan bijvoorbeeld Ayrton Senna. Gil de Ferran en David Coulthard zijn de bekendste namen die bij dit team opgeleid werden tot kampioen.