scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Prost hoop op hulp van Franse regering

Gepubliceerd op 19 oktober 2001 door Richard de Klerk

Alain Prost had deze week een ontmoeting met de Franse Minister van Sportzaken in de hoop zijn team van de financiële afgrond te redden. Prost is van mening dat de Franse industrie niet genoeg steun aan zijn team geeft en dat terwijl de eerste Formule 1 race ooit een Franse Grand Prix was. Toen dit team nog onder de naam 'Ligier' door het leven ging ontving het wel veel steun van bedrijven zoals Elf, Gitanes en Renault.

“Technisch gesproken zouden wij een supersterk team kunnen zijn want de technologie is wel degelijk aanwezig in Frankrijk, maar wat de noodzakelijk financiële steun betreft krijgen wij geen enkele Franse hulp en dat is teleurstellend”, vindt Prost. Ondanks de vele financiële tegenslagen dit jaar hoopte Prost het in eerste instantie zonder Franse hulp te kunnen klaren. “Ik ben niet als een bedelaar naar dit ministerie gegaan maar ik denk dat het belangrijk was om uit te leggen wat er aan de hand is en wat voor gevolgen dit kan hebben, niet alleen voor ons als een team maar ook voor toekomstige Franse Formule 1 coureurs.”

Een probleem voor Alain Prost blijft dat hij in de ogen van de chauvinistische Fransen in 1983, toen hij voor Renault reed, het kampioenschap ‘verloor’ door als tweede te eindigen, bij de coureurs achter Nelson Piquet (Brabham/BMW) en voor het constructeurskampioenschap achter Ferrari. Frankrijk is die teleurstelling nooit echt te boven gekomen. Prost beleefde zelf het meeste succes in de tijd dat hij voor McLaren en Williams reed. En ook dat steekt de Fransen.