scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jordan in zee met VW?

Gepubliceerd op 17 oktober 2001 door Bas Winckels

Het Duitse weekblad Focus meldt dat er gesprekken gaande zijn tussen Jordan en Volkswagen met de bedoeling dat in de toekomst de Honda door een VW motor wordt vervangen. De wens lijkt de vader van de gedachte, bij Volkswagen.

De hoop lijkt gebaseerd te zijn op de heer Pischetsrieder, voormalig directielid bij BMW en een door dik en dun Formule 1 fan, die vanaf april volgend jaar de scepter bij het bedrijf uit Wolfsburg gaat zwaaien. De drijfveer voor Jordan? Niet met dezelfde motoren rijden als rivaal BAR.

Focus zou er goed aan gedaan hebben om eerst nog eens met VW directielid Klaus Volkert contact op te nemen. Deze sprak zich namelijk vorige week publiekelijk uit tegen een Formule 1 participatie van de autofabrikant. “Zelfs als de heer Pischetsrieder zou willen gaan vissen houdt dat niet in dat wij visvoer gaan produceren”, was wat Volkert letterlijk zei. Misschien zijn de uitspraken van de VW directieleden deel van een politiek steekspel maar Volkert is iemand met veel invloed, die wars is van de grote bedragen die gepaard gaan met het ontwikkelen van een Formule 1 motor.

Klaus Volkert bevestigde vorige week overigens wel dat er een budget van $30 miljoen tot 2005 gereserveerd is voor dit soort activiteiten.