scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Samenwerking Britse Formule 1 teams

Gepubliceerd op 15 oktober 2001 door Marc van Beelen

In een andere zakenkrant, The Sunday Business, valt te lezen dat de vijf Britse Grand Prix teams gezamenlijk een nieuwe firma bij de Kamer van Koophandel hebben ingeschreven. Met de dreiging van de Formule 1 autofabrikanten om een alternatief Formule 1 kampioenschap te beginnen is dit interessant nieuws.

De directie van het nieuwe bedrijf dat in december 2000 werd ingeschreven, bestaat uit Frank Williams, Craig Pollock, Eddie Jordan, Ron Dennis en Tom Walkinshaw. Afgelopen december kocht Kirch Media de SLEC aandelen van Bernie Ecclestone.

Tom Walkinshaw, zoals gebruikelijk niet in Japan aanwezig, vond dat de belangrijkheid hiervan niet overschat moet worden. Een van de voornaamste taken is om te zien op welke wijze gezamenlijk merchandising activiteiten ondernomen kunnen worden. "Wij hebben iemand ingehuurd om te zien hoe er op een niet-concurrerende manier samengewerkt kan worden.”

Het is al lang bekend dat de teams meer inkomen willen genereren en merchandising is één manier om dit te bereiken. Jaarlijks zetten de gezamenlijke NASCAR teams voor vijf miljard aan merchandising om, een bedrag waar de Formule 1 teambazen opgewonden van raken.

Nu het nog gaat duren voordat er over een Concorde Agreement, dat in 2007 afloopt, opnieuw onderhandeld wordt lijkt merchandising één van de weinige opties voor extra inkomen.