scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Sato naar JordanAlesi stopt

Gepubliceerd op 10 oktober 2001 door Dennis Visser

Benson & Hedges Jordan Honda heeft vandaag bekendgemaakt dat Takuma Sato in 2002 voor het team rijdt. Na alle speculaties van de afgelopen weken was het een weinig verrassende aankondiging, zeker nadat Eddie Jordan en Sato gisteren samen Honda R&D hadden bezocht en een prototype van de nieuwe motor voor volgend jaar hadden bekeken.

De aankondiging betreffende Sato was voor Jean Alesi een directe aanleiding om tijdens een Bridgestone persconferentie mee te delen dat hij stopt met Formule 1. De nogal aangeslagen Fransman wilde niets zeggen over eventuele andere plannen. "Volgend jaar zal ik niet racen. Op dit moment is het niet duidelijk wat mijn opties zijn maar het lijkt zeker dat mijn Formule 1 carrière voorbij is.”

Jordan was er snel bij om op zijn website mee te delen dat er hard wordt gewerkt aan het behoud van Alesi voor het team. In welke functie dat zou moeten zijn is onduidelijk. Eddie Jordan probeerde de teleurstelling voor Alesi nog iets te verminderen door te zeggen dat hij de coureur bijvoorbeeld graag als coach wil houden. "Hij heeft een geweldige hoeveelheid kennis die wij goed bij testwerk en andere evaluaties kunnen gebruiken.”

Het is bijna ironisch dat de vrouw van Jean Alesi een Japanse is.

Het contract dat Sato bij Jordan tekende heeft een looptijd van twee jaar.